Hvordan bruke WeVideo til å redigere videoer

 

editor

WeVideo er et skybasert redigeringsprogram for video. Med et lettbeint user interface er dette er noe de fleste kan mestre.

Så, hvordan bruker man egentlig WeVideo? Det første man gjør er å gå til WeVideo sin nettside som også er hvor editoren finnes. Ettersom dette er skybasert så betyr det at man slipper å laste ned en stor installasjonsfil til din datamaskin som du må bruke noen minutter på å installere. Istedenfor så har du nå muligheten til å bruke mye lengre tid til å laste opp videofilene dine til deres nettbaserte redigeringsløsning. Du må så opprette en bruker ved å klikke på «sign up» i øvre høyre hjørne, denne delen av WeVideo er svært intuitiv så det burde være en smal sak. Når du har registrert deg og logget inn så er du klar til å påbegynne ditt neste mesterverk, nesten. Du må aller først bruke noen timer på å laste opp flere gigabyte med råfilm som skal redigeres. For å laste opp filer trykker du på «upload» som er lokalisert oppe i høyre hjørne av skjermbildet.

Dette klarer du!
Nå som filene dine er lastet opp er det på tide å sette i gang med den virkelige jobben, redigeringsdelen! For å gjøre det må man opprette en nytt prosjekt, dette gjøres ved å trykke på firkanten som har «create new» skrevet over seg. Om du ikke har fulgt instruksjonene og ikke ser firkanten med create new, så må du trykke på «Home» på den blå fanen øverst på siden. Når du trykker på «create new» blir du tatt videre til et miljø som er veldig hvitt og ser utrolig forvirrende ut, det er det også, men frykt ikke, dette er editoren. Dette er stedet hvor du setter sammen videoklipp, stillbilder og lydfiler til ditt neste Docfilm-prosjekt. Foran deg har du en flott grafisk fremstilling av de filene som du brukte en halv dag på å laste opp, ta det innover deg og nyt det, for et syn.

Hold tårene tilbake
For at du skal slippe en time med fortvilelse og skumle tanker kan jeg fortelle deg at du burde trykke på de tre horisontale strekene som er stablet oppå hverandre. Dette er en godt skjult rullegardinmeny som kun de mest erfarne WeVideo-brukerne vet om. Herfra får du muligheten til å gå inn i noe som heter «timeline mode», dette er hva man burde bruke, ikke «storyboard mode» som av en merkelig grunn er forhåndsvalgt. Nå er du omsider klar til å begynne med redigeringen av filmen din, gjør følgende:

  • Lukk WeVideo
  • Finn en datamaskin som har Adobe Premiere installert
  • Bruk Premiere til å redigere filmen din
  • Oppnå et godt resultat fordi du har et godt redigeringsverktøy