Er du rammet av Vektlatskap?

 

messy-gym-with-weights-everywhere1

En ny folkesykdom.

En daglig tur på treningssenteret har blitt mer og mer populært. Som et resultat av dette har en folkesykdom oppstått. For da folk er mer en villige til å dra ut både vektplater og manualer, er de på ingen måte like flinke i kunsten å sette det tilbake. Denne sykdommen har fått tildelt navnet vektlatskap, eller manualdysfunksjon. Dette er til skrekk og gru for de andre brukerne av treningssenteret som liker et ryddig miljø. Sykdommen rammer 6 av 10 trenere, og menn i aldersgruppen 16-24 og 36-46 er de som er i risikosonen.

Hardest rammet

For gruppen 16-24 er de vanligste syptomene: dyrt treningstøy, overdreven bruk av Instagram, unødvendig bruk av kosttilskudd og vrangforestillinger hvor de tror de har større muskler enn de har.

Gruppen mellom 36-46 har symptomer som: Kraftig hårmangel, steroidebruk, vrangforetillinger at fett er muskler, vektløfterbelte og overdreven høy stønning under løft.

Begge gruppene har i tillegg et symptom til felles, som gjør at de konstant må være i flokker på minst 5 og ta opp så mye plass som mulig, og total mangel på selvinnsikt.
Hvis du kan kjenne deg igjen i noe av dette så frykt ikke. Her kommer noen enkle tips, til hvordan man kan kureres.

  • Legg manualene tilbake der du fant det, når du er ferdig.
  • Legg platene du brukte til markløft tilbake når du er ferdig med dem.
  • Bruk såpespray og papir, til å tørke av svetten du la fra deg på benken
    (Dette finnes på flere vegger rundt i treningssentret)
  • Tenk på de rundt deg. Ikke bruk mer plass enn du trenger.
  • Ikke lag mer lyd enn nødvendig.

Følger du disse enkle rådene vil sykdommen forsvinne etter en kort periode. Tilbakefall kan oppstå. Følg da rådene på nytt til det gir effekt.

Hvis du imidlertid er så hardt rammet at rådene ikke fungere, kan du spørre de hyggelige jentene i resepsjonen om de kan gjøre det for deg, da du er for svak selv.