Volda Studentidrettslag

5Aktive studenter i VSI (foto: Ingrid Kvamstø)

Blant de mange studentorganisasjonene i Volda, finner man Volda Studentidrettslag (VSI). Gjennom en årrekke har VSI tilrettelagt for studentidretten i bygden og i dag har organisasjonen nærmere 200 medlemmer. 

Volda er for mange kjent for sitt yrende studentmiljø og det mangler ikke på fritidsaktiviteter i «studiebygda». VSI er en av flere studentorganisasjoner og fra mandag til fredag er timeplanen full av ulike organiserte idretter. Studentene Eline Askeland, Jeanett Tangen og Malin Furland stiller ofte opp på de forskjellige idrettene og forteller at de har møtt mange nye mennesker gjennom VSI. – Når vi har tid kommer vi hit og spiller sammen. Det er kjekt å trene, men det er nok det sosiale som veier tyngst. Gjennom idretten har vi blitt kjent med flere studenter vi ellers ikke hadde blitt kjent med.

Selv om det sosiale er viktig, er jentene ivrige håndballspillere og er i gang med oppvarmingen allerede før volleyballgruppen har fått ned nettet. Denne torsdagskvelden er det bare fem spillere som har møtt opp, men det stopper ikke jentene fra å spille. – Vanligvis bruker det å være flere spillere, men en hard treningsøkt blir det nok likevel, sier Tangen, før hun fortsetter oppvarmingen.

VSI tilbyr ikke bare organiserte idretter som svømming, håndball, fotball, badminton og innebandy. De har også tennissal, svømmehall og styrkerom til disposisjon. – VSI er et billig og nært treningstilbud, som er lett å benytte seg av, sier Emilie Løwe Solberg. Hun er student ved høyskolen og trener jevnlig sammen med klassevenninnen Hilde Tunge. – De organiserte idrettene er veldig kjekke og sosiale, men ved egentrening får jeg trent mer utvalgte muskelgrupper.

Aktivitetene foregår i idrettsbygget ved Kaarstad-huset og alle studenter er velkomne. Styremedlem Tore Bjørnstad samtykker. – VSI er selvsagt en organisasjon hvor det sportslige står i sentrum, men det er også en stor mulighet for å bli kjent med flere studenter. Timeplanen er tett, med tilbud som passer de fleste og alle kan bli medlem for en billig penge. Vi er en god gjeng, og det mangler ikke på motivasjon eller humør.

 

VSI_Praksis_nett200215_7– Det sosiale er nesten viktigere enn treningen, mener studentene
Eline Askeland, Jeanett Tangen og Malin Furland (foto: Ingrid Kvamstø)