Fra Oslo til Volda!

IMG_9184

Når du har bodd hele livet ditt midt i Oslo, er det ikke vanskelig å forestille seg at overgangen til en liten bygd mellom fjorder og høye fjell er ganske stor. For min del har det vært en plan å studere i Volda helt siden jeg var 8 år. Jeg har familie her og har derfor vært på ferie her minst en gang i året siden jeg var liten. Det var den beryktede journalistikklinjen som den gangen var drømmen, og i flere år var dette også det eneste jeg ville. Da alvorets time var kommet og det hele faktisk skulle realiseres, fikk jeg likevel kalde føtter. Hvordan ville en typisk byjente som meg plutselig takle det å leve et rolig bygdeliv? På tross av usikkerheten valgte jeg likevel å kaste meg ut i det og gjennomføre det som hadde vært en plan i så mange år. Høsten 2014 flyttet jeg til studiebygda Volda og startet på avdeling for mediefag på Pr, Media og Kommunikasjon.

Noe av det første jeg innså da jeg flyttet hit, var at det å leve her som student var nokså annerledes enn det å være her på ferie. Det er akkurat som om bygda og de mulighetene som er her, er konstruert for studentlivet. Alt er tilrettelagt for at du som student skal få det lettest mulig både økonomisk og sosialt. Enten du bor privat eller i en av studentsamskipnadens boliger, er leieprisene svært overkommelige. På tross av at Volda er en liten bygd, er det likevel et sivilisert sted, med mange muligheter. Selv om Volda ikke har 50 forskjellige klesbutikker og utesteder, har vi likevel akkurat det vi trenger. Høyskolen i Volda består av mange forskjellige linjer, og det er lett å skape seg et nettverk og bli kjent med andre på tvers av disse. Det er nettopp dette som er med på å gjøre studentmiljøet i Volda til noe helt unikt.

På studentsamfunnet Rokken er det noe som skjer for en hver smak stort sett hele tiden. Her arrangeres det blant annet drøssevis av konserter med dyktige artister innenfor ulike sjangere. I tillegg til dette, arrangeres det også alt fra fotballpub til spillekvelder, og ikke minst er det quiz på Rokken hver onsdag. Rokken er også en perfekt arena for de som har lyst til å prøve seg litt i rampelyset. Rokken har nemlig åpen scene der alle er velkomne til å delta. Som om ikke dette er nok, har studiebygda også flere høydepunkter som topper det meste. Hvert år arrangeres både X2 festivalen og Den Norske Dokumentarfilmfestivalen i Volda. I tillegg har vi Veka, som er to uker bestående av ulike happeninger for en hver smak. Her kan du delta på ulike aktiviteter, få med deg konserter med kjente artister, delta på spennende foredrag og se eller kanskje til og med være med i årets Vekerevy.

For mange er det kanskje en litt utenkelig overgang å skulle flytte fra en by til en bygd, personlig var jeg selv skeptisk og usikker på om dette var det riktige. For meg er det ett av de beste valgene jeg noensinne har tatt. Etter at jeg flyttet til Volda, har jeg fått så mange nye impulser og lærer stadig noe nytt av mennesker med ulike bakgrunner, kulturer, historier og interesser. Det er trygt og godt å bo i Volda og for deg som student, er det i tillegg svært praktisk med korte avstander til det aller meste. Jeg vil anbefale studiebygda Volda på det varmeste, både til deg som er vandt med bygdelivet, men kanskje særlig til deg som har levd et liv i sus og dus i en storby.