PR-studentenes andre hjem

Lenge har den flinke studenten oppholdt seg på biblioteket bak haugevis med bøker og fulltegna gullapper. Bak et gigantisk oppslagsverk, og to hundre sider notater skrevet under tidspress sitter han eller henne, svett i panna og nervøs for eksamen allerede 5 måneder før den blir avholdt. Det samme kan vel til en viss grad sies om dagens PR-studenter, men nå sitter de ikke lengre på biblioteket, men på Aa112- også kalt PR-rommet.

20150220_085815607_iOS

Når man entrer rommet før en stor oppgave skal leveres møtes man av en vegg med iskald uteluft, eller tung, glovarm og lite frisk inneluft- sjelden en behagelig mellomting. I tillegg kan man være heldig og få påspandert et stykke frossenpizza tilberedt i den godt brukte rosa pizzaovnen med kjærlighet og litt nerver. Pizzaen er delt opp med en lite rengjort pizzaskjærer om man ikke er særlig kritisk, eller med en spinkel plastkniv for den ekstra kresne.

Her utføres hardt akademisk arbeid med hjelp av et sterkt fellesskap utviklet gjennom en velfungerende kollokviegruppe, og jevnt arbeid fra starten av. «Skrev ikke Ihlen også noe om dette? Hvordan kan dette knyttes opp mot dagens samfunn? Hvorfor fungerer denne kampanjen?». Dette er spørsmål vi har stilt oss tidligere, og som vi drar med oss på veien videre i utdanningen vår.

Lyset skinner alltid på de som sitter foran skjermen og skriver gode oppgaver på Aa112. Det er slik med faget vårt at man blir god i fellesskap, av samarbeid og utveksling av kunnskap. På dette rommet produseres gode tekster, godt materiale og lure strategier, ting som ikke kan gjøres alene på et bibliotek bak en vegg av bøker og gullapper. Det skapes genuin glede av det vi holder på med, nettverk bygges og vennskap blir sterke.

Kanskje om en del år kan vi se tilbake og tenke at starten på det å bli en god kommunikatør startet på Aasen112, foran er skjerm med en hel del bøker og en steinovnsbakt frossenpizza.