Hip Hop mellom fjell og fjord

 Skjermbilde 2015-02-20 kl. 09.56.32

En av grunnene til at jeg valgte Volda var ryktet om et godt studentmiljø. Nå har jeg vært her i snart to semester, og jeg angrer ikke på valget jeg tok for ett drøyt år siden. Selv om jeg bare er førsteårsstudent som kommer rett fra videregående, vil jeg si det er noe særegent med studentbygda Volda. Samhold og muligheter er noe jeg vil trekke frem. Blant de mange mulighetene var radio noe som fanget min oppmerksomhet. Uten noe forhold til det fra før, har jeg siden semesterstart vært sidekick i Volda Rap Show (VRS). Dette er et radioprogram på Volda Studentradio som er ledet av journalistikkstudent Trond Aukland. Jeg hadde ikke noe relasjon til Trond før vi kom i kontakt på Rokken Studenthus under en konsert. Når jeg fikk tilbudet om å være med var det et enkelt valg å ta. Siden den kvelden har jeg tilbragt hver fredagskveld i studioet på Ivar Aasen bygget.

Interessen for Hip Hop
Som sagt har jeg ikke hatt noe forhold til radio, men interessen for Hip Hop har alltid vært sterk. Studentradioen har derfor blitt den perfekte arenaen for meg. Hver fredag fra 19.00-20.00 spiller vi musikk og inviterer venner i studio. I løpet av tiden min har jeg truffet og intervjuet flere av landets største hip hop artister, noe som har hjulpet meg å bygge et større musikknettverk nasjonalt. Selv om jeg går PR, kommunikasjon og media ved høgskolen tenker jeg at det er en god erfaring å ta med seg videre. I hovedsak er det først og fremst for interessen sin del jeg gjør det. 

Ta initiativ
Når man kommer til en ny plass er det viktig å ta initiativ. Studentbygden Volda har mye å tilby, som for eksempel frivillig på Rokken, student tv, Peikestokken eller radio. Det er altså gode muligheter for å få en studiehverdag med et godt miljø og skape nye relasjoner. Etter at jeg ble med i VRS har jeg fått flere kontakter og nye venner, ikke bare på VRS men i studentradioen generelt. Jeg tror det er viktig å stifte bekjentskap i ulike miljø, og å være åpen for nye ting. Dette er noe som har gjort oppholdet mitt så langt i Volda så og si upåklagelig. Det hjelper å ha noe å fylle hverdagen med utenom de lange studiedagene. 

 Skjermbilde 2014-09-18 kl. 13.49.03