Bofellesskapet i Volda

 

Hva liker studentene i Volda best- å bo i bofellesskap gjennom Studentsamskipnaden eller privat? Vi har snakket med en som leier privat og en som leier gjennom skipnaden.

Lisa Rikstad er student ved Høgskulen i Volda og bor på Myrane. Der leier hun gjennom Studentsamskipnaden. –Jeg har eget bad, så det er veldig bra! Også bor jeg med hyggelige folk, forteller Rikstad. – Vi har god plass og har det egentlig veldig greit, forteller Mariell Midtbø Bøyum som også er student i Volda. Hun leier fra privatmarkedet sammen med sin bestevenninne og kjæresten til bestevenninnen.

Bøyum forteller at de valgte et bofellesskap fra privatmarkedet mest på grunn av plassen. -Jeg skulle bo med bestevenninna mi og kjæresten hennes som jeg også kjenner godt. Det var viktig for oss med stor plass slik at vi ikke bor oppå hverandre. Og bestevenninna mi har også en liten hund, og det trodde vi ikke Studentskipnaden syntes var greit.

Rikstad valgte å bo gjennom Studentsamskipnaden fordi det er billig leie, og man betaler ikke for strøm og Internett. –Vi har vaktmestere som kommer og hjelper deg bare for å for eksempel bytte en lyspære. De er de hyggeligste på jord, sier Rikstad entusiastisk. Rikstad har tidligere bodd privat, men det var i Bergen. Hun forteller at da fikk hun ikke den typen hjelp og man betaler for strøm. Der bodde hun med en god venninne og en mann som flyttet inn like etter dem. Denne mannen hadde en helt spesiell karakter som var med på å gjøre det mindre hyggelig i bofellesskapet.

Bøyum flyttet hjemmefra for første gangen til Volda, så hun har bare erfart å bo privat. Etter å ha bodd privat 7 måneder, har hun enda ikke hatt noen problemer ved å leie fra privatmarkedet. -Jeg kjenner dem jo bra før, så vi har det veldig hyggelig sammen. Bøyum er usikker om hun hadde valgt å bo privat eller gjennom Studentsamskipnaden om hun hadde flyttet alene. -Jeg hadde nok valgt å bo gjennom Studentsamskipnaden fordi det er veldig sosialt. Men likevel, det er jo det når man bor i et privat bofellesskap også, sier hun undrende.

Å bo med venner er viktig for jentene for at de skal ha det bra der de bor.

Å bo med venner er viktig for jentene for at de skal ha det bra der de bor.

Rikstad bor nå med en god klassevenninne og to gutter. -Bor du med venner, eller om du blir venner med de du bor med, så blir det jo gøy. Hvilke personer du bor med i et bofellesskap betyr alt, mener hun. Bøyum bor med gode venner, så hun har det veldig greit mener hun. Hun forteller videre at hun tror vi er litt like barn.- Har du det ikke bra hjemme, så har du det ikke bra på skolen heller, mener hun.