Alle PR-studenters tilholdssted

IMAG0129_2

Alle PR-studenters tilholdssted 

I Aasenbygget ved Høgskolen i Volda finnes det et relativt svært rom, med et sofahjørne og titalls datamaskiner. Her samles PR-studenter jevnlig, om de skal lese pensum, jobbe med skoleoppgaver eller bare spille kortspill. 

I skrivende stund sitter det rundt ti-elleve studenter, inkludert meg, med øynene limt på et Word-dokument og fingrene dansende over tastaturene. Og når folk snakker sammen, er det som regel gode faglige diskusjoner relatert til oppgaven de jobber med. Det er en rolig og lett stemning, og folk tar jevnlige pauser i sofahjørnet om de skulle føle for det. Det er altså ikke bare jobbing på rommet her, men også mye sosialt. Det har sannsynligvis blitt spilt hundretalls mange runder med ulike kortspill, da spesielt «boms».

Men tiden rundt de største innleveringene, gjerne eksamen, er situasjonen litt verre. Varm temperatur, lange netter, mye koffein, pizzasteking og jevnlige panikkanfall fører til en helt unik stemning som du trolig ikke finner mange andre steder. Det blir liksom en fin blanding av kjip og god stemning. Selv om det kan oppleves på ulike måter, er det egentlig veldig givende å sitte her sammen med likesinnede. Er du usikker på noe, kan du høre hva de andre mener som saken. Så til tross for den kanskje vonde lukten som dukker opp under disse periodene, velger mange å sitte her.

Noen vil kanskje kalle rommet for «PR-studenters andre hjem», noe jeg vil påstå ikke er helt feil. Noen har til og med rigget opp eget kontor her, inkludert med egen skuff. Det kan være forskjellige grunner til hvorfor folk velger å sitte her så ofte og lenge som de gjør. Noen er her bare for det sosiale, andre er her fordi de føler de jobber bedre her enn hjemme.