Glad det ble Volda

Camilla studerer barnevernspedagogikk og er nestleder i Studentersamfunnet på Rokken. Foto: Kristin Sævig

 

Camilla Haugland skulle egentlig tilbringe sin studietid i Fredrikstad, men så kom en graviditet i veien og det ble Volda i stedet. Det angrer hun ikke på.

– Jeg og en venninne skulle flytte til Fredrikstad sammen og studere barnevern der. Men da hun ble gravid ble ikke det noe av, så da flyttet jeg til Volda og tok studiet her isteden for. Her bor min søster med mann og barn også, så det er ekstra kjekt.

Camilla kjente godt til studentmiljøet i Volda ettersom også søsteren studerte her.

– Jeg har besøkt Volda siden jeg var 16 og har vært med på mye gøy av studentarrangementer. Jeg var blant annet her under Veka 05 og alltid hatt et godt inntrykk av studentmiljøet. Det viste seg å stemme da jeg flyttet her selv også.

En fremtid i fengsel

Voldastudenten har alltid hatt lyst å jobbe med barn og ungdom, men etter en liten praksisperiode i Bergen fengsel har hun endret litt på framtidsplanene.

– Det var en helt fantastisk uke. Jeg jobbet på rusmestringsavdelingen og fikk prate med  de som satt inne for både drap og annen kriminalitet. Å høre på hva de hadde å si ga meg utrolig mye og jeg la bort mange av fordommene mine. Jeg kan absolutt tenke meg å jobbe med den type mennesker i fremtiden, og vurderer å ta fengselsskolen etter endt bachelor her i Volda.

Engasjert

Men Camilla er ikke bare barnevernstudent. Hun er også nyvalgt nestleder i Studentersamfunnet og trives godt med oppgaven.

– Jeg stilte først og fremst til valg fordi jeg ville engasjere meg i studentmiljøet. Jeg tenkte egentlig jeg skulle stille som baransvarlig, men da jeg hørte om nestlederstillingen synes jeg den virket spennende.

Som nestleder er hun lederens høyre hånd og hjelper til med det hun trenger. Men Camilla har også hovedansvar over alle de frivillige vaktene, og holde kontakten med G4S.

– Jeg føler jeg har et stort ansvar. Om mine vakter slipper inn feile folk som oppfører seg dårlig, kan det gå negativt utover Rokken, og det vil jeg selvfølgelig ikke. Men jeg synes de frivillige gjør en god jobb og har ikke møtt på noen store problemer foreløpig.

Prisøkning

Den siste tiden har Rokken valgt å bytte leverandør av drikkevarer noe som fører til høyere priser. Flere av studentene har vist sin misnøye rundt dette.

– Vi i styret har tatt dette opp, men det var ikke vår avgjørelse. Rokken har alltid vært det billigste utestedet i Volda, og at prisene stiger litt burde ikke være et problem. Folk må huske at istedenfor 0,4 liter, så er ølen blitt til 0,5. Det er ikke så mange penger det er snakk om og man får jo mer øl i glassene.

Camilla tror ikke Rokken får mindre besøk selv om prisene har steget.

– Både Treet og Havna er dyrere på øl enn oss, så jeg ser ingen grunn til at folk skal slutte å gå på Rokken.

Prioriterer Volda

Camilla skulle egentlig på utveksling til USA til høsten, men på grunn av vervet som nestleder blir det ingen reise.

– Det er jo litt kjedelig at jeg ikke får dra, men vervet veier absolutt opp. Så skal jeg til Kenya i 5.semester å ha praksis på et barnehjem der, så jeg kommer meg litt ut av Volda i hvert fall.

Som travel student, nestleder på Rokken og ansatt i en sportsbutikk har Camilla mye å sette fingrene i. Dagen i dag er intet unntak og hun må videre. Dagens oppgave for Camilla er å skaffe 150 pølser til internfesten for de frivillige på Rokken. Gratis.

– Hvordan skal jeg spørre om det liksom?