– Jeg fikk Volda inn med morsmelken


Maren Aas Nakken (21 ) møter meg med et smil og nytraktet kaffe da jeg ankommer Dokfilmkontoret. Det er her hun tilbringer mesteparten av sin fritid. Hun er nemlig PR- og informasjonsansvarlig for festivalen i år.

Maren går andre året på PR-, kommunikasjon og media og har hele tiden sett for seg at hun skulle utdanne seg innenfor et fagfelt i mediebransjen. Men hvordan endte hun opp i Volda?

– Jeg ble unnfanget her i Volda. Pappa traff  mamma da hun studerte journalistikk her ved på Høgskulen, så du kan vel si at jeg fikk Volda inn med morsmelken, forteller Maren mens hun småler. Så da var jo valget egentlig lett, ettersom jeg alltid har hørt fine historier om Volda.

Egentlig kunne jeg ha tenkt meg å være i Volda noen år til. Jeg elsker Volda

Hva er det som gjør at du engasjerer deg i studentorganisasjoner ved siden av skolen?– Først og fremst det sosiale. Man møter så mange likesinnede og gøye mennesker. Mange av mine beste venner har jeg blitt kjent med gjennom Dokfilm og Student-TV her i Volda. Men det er jo også en unik mulighet for meg og sette til liv den kunnskapen jeg har tilnærmet meg her ved PR studiet.

Er det noe spesielt du tenker på da?– Ja! Vi lærer jo så masse spennende, men det vi har lært om sosiale medier har jeg fått mest bruk for til nå. Man kan jo nå ut med informasjon til mange brukere ved hjelp av Twitter og Facebook. Også er det hyggelig å kunne oppdatere «følgerne» våre om fremgangen og arbeidsprossesen til Dokfilm. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger på akkurat dette.

Du nevte at du hadde holdt et foredrag om sosiale medier for Møre og Romsdal Musikkråd, vil du fortelle litt om det?– Forrige helg fikk jeg en unik mulighet. Jeg ble kontaktet av styret som lurte på om jeg ville holde et fordrag for Norvest Konferansen om hvordan musikkrådet kan kommunisere og markedsføre seg gjennom bruk av sosiale medier. De ville nemlig prøve noe nytt og mente det var på tide å få inn litt friskt blod. Det var superspennende, og ikke minst var det veldig tilfredstillende å få en natt på hotell. En liten gulrot, forteller hun og ler.

Er dette noe du kunne tenke deg å arbeide med i fremtiden? – Ja, absolutt. Men det jeg tenker mest på nå er å stå på eksamen. (Hun smiler, tar en rask slurk av kaffen og vinker til ei som går forbi kontoret.) Hun var med i styret i fjor skjønner du… Jeg liker godt å arbeide med prosjekter og kampanjer. Det er noe med atmosfæren rundt prosessen. Det er alltid noe å sette fingrene i. Jeg regner med å ta en master når jeg er ferdig ved HVO til neste år. Anskaffe meg litt mer tyngde og erfaring. Kanskje master i ledelse?! Egentlig kunne jeg ha tenkt meg å være i Volda noen år til… Jeg elsker Volda!

Hvordan er en typisk studiehverdag for deg? Godt spørsmål. Akkurat nå tar jeg medievitenskap som privatist, så nå mot eksamen prøver jeg å sitte så mye som mulig på lesesalen. Og da blir det fort til at jeg belønner meg selv med en lunsj eller to i løpet av dagen. Kanskje til og med en svele med brunost. Disse her ( ser ned å peker på svelen som ligger på servietten), de er verdt å flytte til Volda for.

Maren mener det er viktig og kose seg, og ha det gøy på skolen. Hennes tips til høstens nye studentkull er klare: Prøv å les masse.Plutselig er eksamen her…Det er lurt å engasjere seg og bli med på ting etter skolen. Da får du garantert mange nye venner og en dag som aldri ser lik ut. Du kan for eksempel melde deg opp som frivillig ved Rokken studenthus, STiV, Natura eller en festival som Dokfilm. Også tror jeg at det er lurt å gå sammen om å lage middag. Av egen erfaring går stipendet litt for fort når man er heltids student.