Volda kommunikatør baner ny vei

Carina Haugland
Født 1982         
Uteksaminert i 2008
Jobber som kommunikasjonskonsulent, Scana Volda

Skrevet av: Fjodor Mortikov

Carina Haugland kom til Volda fra Bergen rett etter vidergående. Noen år og en bacheleorgrad senere er hun den første kommunikasjonskonsulenten som jobber fast ved Scana avdeling i Volda.

Det er lyst og fint på kontoret til Carina. En kaffekopp, papirbunke,en uferdig presenatsjon på skjermen og usb kabel som stikker ut av Pcen gir inntrykk av en travel dag.

Carina  har det travelt i dag men tar seg alikevel tid til å besvare mine spørsmål.

– En har gjerne flere prosjekter som man jobber med samtidlig.  Det jeg vil gjerne få til nå er å skape god gjennkjenningsprofil for Scana og jeg jobber også mye med branding.

Carina søkte seg til Informasjon og media rett etter avsluttet videregående skole.

– Det var stor overgang for meg å komme til Volda fra en større by men jeg fant meg ganske fort til rette.  Det jeg hørte om Voldas hyggelige studentmiljø ble absolutt bekreftet.  Jeg tror at det hjelper veldig med studier når en begynner å få litt mer livserfaring.

Scana er internasjonal selskap som har avdelinger i Norge, Kina, Sverige, USA, Polen, Sør- Korea, Brasil og Singapore. Carina trekker fram at en annen positiv del av jobben hennes er mulighet til å reise og oppleve nye plasser og kulturer,

– Da jeg studerte ved HVO dro jeg på utvekslingssemester til Singapore og jeg håper absolutt å få muligheten til å dra tilbake og oppleve den en gang til. Siste arbeidsoppdraget var verdens største shipsmesse i Hamburg.

Carinas stilling er direkte underlagt salg og markedsføring som hun jobber tett med. Før hun kom til praksis i bedriften fantes det ingen kommunikatørstilling ved Scana Volda.

-Når jeg kom til bedriften var mitt første oppdrag å lage internavis. Slik fikk jeg muligheten til å bli kjent med alle som jobbet siden jeg måtte oppsøke de direkte.  Jeg fikk bruk for mye av det jeg lærte på Hvo men måtte også friske opp en del av mine kunnskaper om Photoshop og andre designprogrammer. Etter endt praksis fikk jeg tilbud om permament stilling siden bedriften mente at jeg passet godt inn og kunne bidra godt med mine kunnskaper.