Leder kommunikatørene

Thomas Skjennald
Født 1974         
Uteksaminert i 1999
Jobber som daglig leder, Norsk kommunikasjonsforening

Skrevet av: Kristin Sandstad

Thomas Skjennald jobber som daglig leder i Norsk kommunikasjonsforening. Denne jobben fikk han etter en rekke andre kommunikasjonsjobber og to år ved informasjonsstudiet på Høgskolen i Volda.
Etter å ha studert statsvitenskap og sosiologi i Trondheim bestemte Thomas Skjennald seg for å studere to år informasjon ved Høgskolen i Volda. Dette angrer han ikke på. Han forteller at studietiden i Volda har vært avgjørende for hvilke jobber han tidligere har hatt og sjefsstillingen han nå har i Kommunikasjonsforeningen.

God jobberfaring
– I 1999 var jeg ferdig som student i Volda og tok da turen videre til Oslo for å studere markedsføring. Dette ble en super nedtur etter å ha studert to år i Volda. Jeg slutta etter noen dager og begynte jobbsøkingen, sier Thomas.
Ikke lenge etter at han la studiene på is fikk han jobben som prosjektleder for utviklingen av et intranett hos Ringnes.

– Dette var min første ”seriøs” jobb og banet vei inn i kommunikasjonsbransjen.
Etter oppdraget med intranettet jobbet Thomas ved flere ulike stillinger i kommunikasjonssavdelingen i Ringnes, noe som førte til at han etter hvert fikk en jobb i kommunikasjonsavdelingen hos Orkla. Her fikk Thomas god bruk for mye han hadde lært ved Høgskolen i Volda.

Variasjon i arbeidet
I dag jobber Thomas som daglig leder i Norsk kommunikasjonsforening. Denne jobben fikk han i 2008 etter og først ha jobbet som redaktør i organisasjonens fagblad.
– Som daglig leder er det mye variasjon i arbeidet. Jeg får praktisert det meste innen kommunikasjonsfaget, selv om noe administrasjonsarbeid opptar tiden min. Her går det i redaktøransvar for fagblad, nettstrategier, mediekontakt og intern kommunikasjon med medlemmene, forteller han.
Thomas forteller at kommunikasjonsbransjen byr på store variasjoner med spennende utfordringer på mange plan. Man jobber med ulike prosjekter og kunder, og møter masse interessante bransjepersoner. Thomas medarbeidere trives med arbeidsmiljøet på arbeidsplassen.‐

– Her er det høy trivsel, lite jåleri, flat struktur og masse ansvar på alle mann på kontoret. Slik vokser man og slik blir de ansatte fornøyde og engasjerte, avslutter Thomas Skjennald.