Det grønne hjørnet

Christine Rørvik
Født 1983         
Uteksaminert i 2005
Jobber som kommunikasjonskonsulent, Ålesund kommune

Skrevet av: Karoline Rise Nøstdal

Som informasjonskonsulent i Ålesund kommune kan man få utnyttet både faglig kunnskap og kreative evner.

Dagen etter Christine Rørvik (26) var ferdigutdannet ved Høgskulen i Volda, fikk hun jobb i Ålesund kommune.

  – Jeg hadde vært der i praksis i to måneder og trivdes kjempegodt, sier hun.

Etter å ha fullført medier og kommunikasjon på videregående, ville Christine lære mer om ting innen mediefeltet. Hun tok et år med Mediekunnskap ved HVO, og fant ut at media var noe hun ville fortsette med. Hun søkte så innpass på Informasjons­ut­dann­ing­en, og studiet falt fort i smak.

 – Det beste med utdanningen var praksisen vi hadde. Der fikk vi brukt teorien vi hadde lært, og så ulike jobber utdanningen kunne gi oss, sier Rørvik.

 Kreativt alibi

Jobben til Christine Rørvik er veldig variert.

– Barnehager, skoler, vann, avløp og rennovasjon er mine hovedansvarsområder, forteller hun. 

Det første prosjektet hun var leder for handlet om å redusere strømbruken i Ålesund.

Etter dette har hun blant annet jobbet for å få Ålesund til å bli en Grønn Barneby, vært sterkt involvert under svineinfluensavaksineringen på informasjonssiden og satser nå mye på å jobbe mer med interninformasjon.

I barndomsårene Christine Rørvik fikk interessen for miljøvern, og i jobben får hun utløp for mye av dette. Det var Christine som tok initiativet til å åpne ”Det grønne hjørnet” – et ressurssenter for miljø, energi og helse som Ålesund kommune står bak.

– Jeg har kjøpt inn hver ting her, alt fra innredningen til bøker, og har valgt ut informasjonsmateriellet. Det grønne hjørnet er mitt kreative alibi, ler Rørvik.

 Drøm om viten

Da Christine Rørvik ble ansatt i kommunen, var det kun en som jobbet med informasjon der.

– Drømmejobben min er å jobbe som informasjonsansvarlig ved et vitenskapssenter. Men akkurat nå, trives jeg godt her i Ålesund kommune. Jeg har en spennende stilling, som enda er i innkjøringsfasen, så jeg kan forme den litt i den retningen jeg vil, sier Rørvik.

Videre forteller hun at fremtiden for mennesker med informasjonsutdanning ser lys ut.

– Det offentlige ansetter nå oftere folk til stillinger som skal arbeide med informasjon og kommunikasjon, sier hun med glimt i øyet.

 Du kan besøke Det grønne hjørnet her