Ble det hun ville bli

(Kilde: Ryfylke.net)

Linda Merethe Lie
Fødselsår: 1980
Avgangsår: 2008
Jobber som konstituert redaktør/ journalist i avisen Ryfylke.

Skrevet av: Maren Aas Nakken

Linda Merethe Lie hadde ikke høyt nok snitt til å komme inn på journalistikkstudiet, men endte opp med å bli redaktør for en avis likevel.

Linda har alltid likt å skrive og hennes store drøm var å bli forfatter. Ettersom hun fant ut at forfatteryrket ikke var så lønnsomt, ville hun bli journalist. Men journalistikkstudiet på Høgskulen i Volda kom hun aldri inn på. Hun gikk derfor tre år på Media, IKT og design, men fant fort ut at hun ville noe mer.

– Folk fortalte meg at hvis jeg ville gå i samme retning som journalistikk, burde jeg begynne å studere Informasjon og media, nå kalt PR, kommunikasjon og media. På dette studiet var det mye skriving og man lærte å tenke som en journalist. Perfekt for meg, forteller Linda Merethe.

Dette viste seg til å bli en fornuftig forlengelse av oppholdet i Volda. Og det tok ikke lang tid før hun fikk jobb lokalavisen Ryfylke som journalist.

Drømmejobben

Nå jobber Linda Merethe Lie som konstituert redaktør for lokalavisa i Sauda. Jobben hennes går ut på å ha ansvaret for å sette opp hele avisen, planlegge, arrangere, ta i mot henvendelser, samarbeide med desken og passe på at ting blir gjort.

– I utgangspunktet jobber jeg også som vanlig journalist og skriver saker og lokalenyheter til avisen, legger Linda Merethe til.

Travel hverdag

Avisen er liten og redaksjonen består bare av fire personer, så Linda har en travel hverdag fylt av mange gjøremål. Det er mye som skal skrives og saker som skal dekkes, men redaktøren stortrives i jobben sin.

– Jeg er veldig fornøyd med ballasten jeg har fått med meg fra medieutdanningen i Volda, avslutter Linda Merethe Lie.