Blant finanseliten i London

Kristina Reitan
Født 1974
Uteksaminert i 1999
Jobber som media relations mangaer, Institute of Chartered Accountants in England and Wales

Skrevet av informasjonsstudent ved Høgskulen i Volda

Kirstina Reitan var ferdig med sin utdannelse i PR, kommunikasjon og media i 1999. Nå jobber hun i London som Media Relations Manager i finansorganisasjonen ICAEW.

Etter at Kirstina Reitan var ferdig uteksaminert fra Høgskulen i Volda hadde hun ønske om å studere videre i utlandet. USA var uaktuelt, Tyskland var heller ikke aktuelt pga. språket og Australia virket for langt unna. Derfor falt valget på Skottland og University of Stirling. Der studerte hun i to år og fikk en master i PR.
Media Relations Manager i ICAEW Kirstina sukker litt oppgitt når hun skal forklare hva hennes nåværende arbeidsgiver, ICAEW, driver med. Hun begrunner det ut i fra at det ikke finnes tilsvarende organisasjoner i Norge eller Europa for øvrig. Men en kan se på organisasjonen som en profesjonsorganisasjon for finansfolk. Med sine 134 000 medlemmer i 160 land verden over, driver de med utdanning, innehar politifunksjon og driver et stort etisk arbeid overfor finansverden. -Vi er en velkjent organisasjon innenfor verdens finansmarked, men jeg har alltid problemer når jeg skal forklare familie og venner hjemme i Norge, hva jeg egentlig driver med, sier Reitan.
I hennes daglige virke i organisasjonen er hun en del av kommunikasjonsavdelingen. Primæroppgaven er å jobbe for pressedekning i de store finansavisene som Financial Times, Wall Street Journal og Businessweek.

-Hos oss sitter mange eksperter innen det økonomiske fagfeltet som vi ønsker å synliggjøre i disse kanalene. Spesielt etter finanskrisen har vi sett at markedet ønsker å lytte til våre eksperter, forteller Reitan.
En annen spennende element med jobben i ICAEW er at hun har det overordnede ansvaret for PR-funksjonene til de nystartede avdelingene i Singapore og i Dubai. -Til våre nystartede kontorer i Dubai og Singapore benytter vi eksterne PR-byråer, men jeg innehar det overordnede koordineringsansvaret og sørger for å tilrettelegge etableringen der best mulig, oppsummerer Reitan.

 

Praksisperioden mest verdifull

Kristina husker studietiden i Volda som en god tid og at nettverket som hun fikk derifra betyr mye. Men det er imidlertid praksisperioden hun fremhever som det aller viktigste fra studietiden. -Jeg hadde praksis hos Forskningsrådet og det førte faktisk til videre sommerjobb der etterpå.
Når hun nå ser seg litt tilbake fremhever hun at relevante sommerjobber er gull verdi for å gjøre seg attraktiv for jobb i kommunikasjonsbransjen.
-Min erfaring er at mine sommerjobber som journalist NRK Buskerud og Drammens Tidene samt praksisen i Forskningsrådet har vært de utløsende elementene for at jeg fikk fotfeste i PR-bransjen, forteller Kirstina.