Aldri en kjedelig dag på jobb

Mari Bræim Faaberg
Født 1972         
Uteksaminert i 1997
Jobber som informasjonssjef, Codan Forsikring 

Skrevet av: Elin Streitlien

Mari Bræim Faaberg er Informasjons sjef i Codan forsikring. Hun har ansvaret for både den interne og eksterne kommunikasjonen til selskapet.

Mari var student i Volda fra 1996-1997. Etter at hun var ferdig utdannet flyttet hun tilbake til Oslo hvor hun kom fra. Der var hun med på å starte en norsk avdeling av et nordisk PR byrå. Nåværende jobb som informasjonssjef i Codan forsikring har hun hatt i to og et halvt år. Det høres ut som hun virkelig har drømmejobben.

– Jeg trives veldig godt, og har aldri en kjedelig dag på jobb, forteller hun.

Variert arbeid.

– Dette yrket passer for de som liker litt action. Ingen dag er lik, og du kan aldri helt vite hva du har i vente.  

Hun kan fortelle videre at hun samarbeider tett sammen med de fleste avdelingene i selskapet. Hun har ansvaret for all den inerte kommunikasjonen til selskapet. Men også de eksterne kontaktene, blant annet er det hun som skriver alle pressemeldingene. Hun samarbeider også tett med markedssjefen, men de har klare avgrensede felt. Han arbeider med det kommersielle, og hun med den ikke kommersielle biten

– Du er veldig synlig og kan ikke stikke deg borti en krok og bare holde på med ditt når det du arbeider med er kommunikasjon.

Noe av det Mari selv liker best med jobben er å få være i prosessen og påvirke når det skal tas beslutninger. Hun mener også stadig flere bedrifter ser viktigheten av å ha kommunikasjon som en av de ledende funksjonene.

Viktig med praksis

Som noe av det beste kommunikasjonsutdanningen Volda har å tilby trekker hun frem den lange eksternpraksisperioden studentene har siste semester. Selv hadde hun i praksis i internkommunikasjonsavdelingen i NRK.

– De erfaringene en får i praksisperioden er noe du drar stor nytte av senere. De som har hatt praksis i en bedrift vet hva det vil si å jobbe og har fått prøvd ulike oppgaver.

Når hun selv leter etter nye ansatte er det fint om de kan vise til at de også kan den praktiske biten.

Både i fjor og i vår har Mari hatt studenter fra Volda utplassert hos seg. Og hun kan konstantere at det fortsatt er flinke folk.

Til nåværende studenter har hun følgende beskjed:

-Kan bare glede dere til å begynne å jobbe. Det er både morsomt og interessant å arbeide med kommunikasjon!